Son coses que em passen

miércoles, 1 de diciembre de 2010

Barça-Madrid

Jo també he sigut uns dels afortunats que va poder veure aquest partit en directe al Camp Nou. I el vaig ben gaudir ja que mai havia vist una superioritat tan gran d'un equip vers un altre i molt menys quan el contrari és tot un equip con el Real Madrid.
Però també es cert que s'han de tenir en compte algunes consideracions per entendre el que va passar.
La primera, i més important és que el Real Madrid és un equip per fer. No està conjuntat, encara no té un sistema de joc al que ser fidel i no es posen les bases per poder-ho fer. Hi han masses urgències, es té molta pressa, tot es vol fer d'avui per demà i això, normalment, no porta en lloc.
La segona és que el Madrid ha fitxat crec que molt bé, els jugadors son molt bons, saben jugar a futbol i donen espectacle. El problema és que son molt joves i no estan acostumats a veure's davant d'un tràngol com aquest. Jo crec que no s'hi sabien avenir. Tot lo que envolta aquestos partits és molt fort i s'ha d'estar preparat per assumir-ho. I el seu entrenador no els va ajudar massa a baixar aquesta pressió amb les seves declaracions.
I l'última és el Sr. Mourinho. S'ha equivocat en el plantejament i estic del tot segur que ell ja ho sabia. Es lo suficientment intel·ligent per saber com li tenia que jugar al Barça. De fet ja ho havia provat. Quan va venir aquí amb l'Inter ja ho va fer. Va posar deu jugadors davant de la porteria i es varen passar tot el partit sense passar de mig camp i xutant pilotes endavant sense cap davanter que les anés a buscar. Va ser el pitjor futbol que he vist mai, però, encara que va perdre, es va emportar la eliminatòria. El problema és que amb aquest plantejament el Madrid no pot venir al Cam Nou. Se'l menjarien viu encara que tregues un bon resultat, cosa que també caldria veure. No ho podia fer donat el cost de la plantilla que té i lo que ell mateix va demanar. Se'l va fitxar precisament per donar la cara davant del Barça. I això és el que ha intentat fer posant al camp lo millore't que tenia i intentant jugar-li de tu a tu. No li ha sortit bé cosa que per ell no ha sigut cap sorpresa.
Ara veurem que passa en els propers partits. A mi m'agradava molt més el Madrid de Pelegrini. I no m'agrada tanta xuleria.
Conec molts de madridistes que tampoc volen aquest camí. Volen un equip de futur en el que se sentin identificats encara que costi temps ja que ara tampoc guanyen res i a més a més fan el ridícul.
I això no és fa ni en quatre dies ni amb entrenadors com el Mourinho.