Son coses que em passen

martes, 18 de enero de 2011

Monestir de les Avellanes

Aquest últim cap de setmana la dona i jo varem decidir d'aprofitar el regal Smartbox que ens varen fer els fills fa un cert temps i anar al lloc escollit, el Monestir de les Avellanes, que cau cap a Os de Balaguer.
Doncs ens ho varem  passar la mar de bé.
El Monestir potser de monestir ja no en li queda gaire ja que, segons ens varen explicar, ha sigut cremat i espoliat un munt de vegades des de que va ser construït per allà el segle XII, i de les parets originals jo en queda gaire per no dir res. Avui hi viuen encara uns quants maristes però sense que això sigui la raó de la seva existència.
Però com a hotel esta força bé. Molt modern, ja que tot és nou, molt net, molt tranquil I no es menja malament.
El servei molt correcte i, encara que segurament no hi tornaré, és un lloc per recomanar. Dic que no hi tornaré perquè no acostumo repetir als llocs a on vaig una vegada. Busco sempre llocs nous.
Doncs bé. El mateix dia d'arribada ens varem anar cap al Nord, cap a Àger, ja que ens havien recomanat de fer unes excursions. I aquí també ho varem gaudir d'allò més ja que varem pujar fins el Sant Alís a la serra del Montsec. S'hi pot pujar en cotxe fins casi a dalt de tot i després caminar menys d'una hora fins fer el cim. Una vegada a dalt la vista és una meravella doncs per una banda veus tota la vall a on esta el poble d'Àger i per l'altra el Pirineu. Ens varem fer un tip de fer fotos per tots cantons. Aquí si que no dic que no hi torni tan per pujar al mateix lloc com per fer altres excursions proposades.
A l'hora de dinar varem baixar al poble i varem escollir el restaurant "Casa Xalets" que està prop de l'església.
Varem menjar molt bé.
L'endemà, fugint de la boira, varem pujar fins fins a Tremp i després vare manar baixant fins a Artesa de Segre i Vilagrassa per finalment dinar a l'Hostal del Carme a on feia temps que no hi anàvem i s'hi continua menjant molt i molt bé i a un preu molt raonable.
En fi. Un bon cap de setmana.