Son coses que em passen

domingo, 27 de noviembre de 2011

Roma


Fa un parell de setmanes la meva dona i jo ens varem deixar caure per Roma uns cinc dies. No és la primera vegada que anàvem a Itàlia però sí la primera que visitàvem la capital.
Ens va agradar i ho varem gaudir molt. Ens va agradar tota l'historia que aclapara la ciutat, el Vaticà, les catacumbes, els monuments, la plaça d'Espanya, la plaça Navona, de la República, del Poble, etc.., la Fontana de Trevi, Campo di Fiori, el Coliseu, etc.
Si parlem de menjar....molt bo, tan si val el restaurant o "trattoria" que escullis. Bona pasta, bones pizzes, bona carn, bon peix, bons gelats....
Molt bona ciutat per anar uns dies de vacances, per passejar, per fer "culturilla", per descansar i trencar amb la rutina....però no hi viuria mai. En lo negatiu que hi vaig trobar diguem que és una ciutat no gaire ben urbanitzada, ens certs llocs fins i tot bruta, caòtica respecte al trànsit i no gaire respectuosa amb els vianants per no dir gens.
La gent és amable, saben tractar al turista, doncs ho tenen molt per la mà i no em faria res el tornar-hi, però de viure-hi...res de res.