Son coses que em passen

jueves, 25 de abril de 2013

Seguretat Social

He sigut beneficiari d'una acció sanitària per part de la nostra Seguretat Social que m'ha agradat molt i que m'ha sorprès molt agradablement. Ho manifesto ja que en el temps de retallades que ens toca patir es de consciencia manifestar que aquestes son les coses que, una vegada aconseguides, no es poden perdre.
Ho explico jo encara que son moltes les persones que d'una manera o altra han sigut beneficiades.
Fa un parell d'anys, per ser més gran de 50 anys, vaig rebre una carta de la Seguretat Social en que em deia que passes per una farmàcia del meu barri, que ensenyés el document adjunt, i que em donarien un utensili i unes instruccions per que els envies una mostra de la meva femta (deposicions fecals per entendre'ns millor). Al cap d'uns deu dies vaig rebre un altre carta en la que em deien que no hi havien trobat res de res.
Al més de gener d'aquest any vaig rebre la mateixa carta demanant-me el mateix procediment. Així ho vaig fer però aquesta vegada em varen trucar per telèfon diguen-me que havien trobat restes microscòpiques de sang en la meva femta i que, per lo tant, es tenia que seguir un protocol.
A mitjans de març vaig anar al Hospital del Mar i en varen informar de que em tenien que fer una colonoscopia per veure d'on sortien aquelles restes de sang.
El dia 18 d'aquest mes me la varen fer. El resultat va ser que em varen treure un parell de pòlips que, segons em varen dir, no representaven cap problema "avui", però no se sabia lo que podria passar a transcurs del temps.
Seguin el protocol em tornaran a fer un altra colonoscopia d'aquí a tres anys.
Doncs lo que vull manifestar és que, independentment de que em sento molt ben controlat, el cost d'aquest programa quedaria àmpliament superat en el cas de que jo hagués tingut un càncer de colon i hagués tingut que seguir el tractament adient, possible intervenció quirúrgica, etc., etc.
Son aquestes coses que et venen sense que les demanis i que no se't passen pel cap i que son d'agrair perquè signifiquen un benefici mutus, per mi en primer lloc i per l'estalvi de cost a la societat civil que, en definitiva és la que paga.
El meu reconeixement a la Seguretat Social i al que ha creat aquest programa.
En temps de crisi en que tot son males notícies, aquesta és la bona.