Son coses que em passen

martes, 21 de junio de 2011

Manolo


Ens ha deixat el Manolo.
El passat dia 11 d'aquest mes va patir un atac de cor mentre estava de vacances a Ginebra en companyia de la seva dona i els seus tres fills. Fou concretament al Palau de les Nacions Unides en una visita turística. Es va fer tot el possible per reanimar-lo però no s'hi va poder fer res.
Tenia 68 anys. Era molt jove encara.
Ha sigut un cop molt fort per la tota la seva família i molt més per la seva muller, l'Angeles, el gran amor de la seva vida, i puc dir que l'únic ja que ens coneixíem de des fa molt de temps i en puc donar fe. Era una parella molt unida, d'aquelles a les que admires perquè mai els hi has sentit una paraula més alta que l'altre, que no els has sentit discutir ni enfadar-se, i lo que l'un volia era també lo que volia el company. Van poder educar els tres fills, el Javier, el Sergio i el Carlos, ajudats per  l'amor que a tots dos els hi sobrava.
Crec que, mes o menys, feia uns 43 anys que érem amics, fins i tot abans de que conegués a l'Angeles. Havia nascut a Villardompardo, un poble de Jaén però va venir de jove a Catalunya. No parlava català però era més d'aquí que molts que el parlen. Va ser el primer del nostre grup que va tenir cotxe, concretament un Seat 600 de color blau, que moltes vegades servia de transport per acompanyar gent a casa seva. Sempre estava disposat a fer-ho.
Amb ell hem compartit excursions, festes, partits de futbol, partits de tennis, la passió pel Barça, un oli meravellós del seu poble que portava a tothom que li volgués encarregar, a la quiniela de cada setmana amb el Lluís i, sobretot,  les nits de Cap d'Any entre les tres famílies, la d'ell, la del Lluís i la meva que era la millor manera de començar l'any amb un bon sopar i millor sobretaula acompanyat del la celebració del seu sant, el dia 1 de Gener.
Era una persona bondadosa, recte, amable, de valors, treballadora, complidora, amic dels seus amics, educada, despresa, servicial, generosa i molt més qualificatius, com ho sabien bé tots els que el coneixien.
No t'oblidarem, Manolo.
Descansa en pau.